2012/08/13

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με το δημοσίευμα "περί σημαίας..."

Η ύποπτη εναντίον των τοπικών και κατ' επέκταση εθνικών συμφερόντων ανάρτηση-προβοκάτσια, σε ανυπόληπτο blog της περιοχής μας υπό την επωνυμία skopelos-news, της φωτογραφίας της Ελληνικής σημαίας μαζί με την Τούρκικη, στο Δημαρχείο της Σκοπέλου, μοναδικό σκοπό είχε να σπιλώσει τους αγώνες της Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας Βορείου Αιγαίου (ΔΙΕΒΑ) που διεξήχθησαν στη Σκόπελο από 4-11 Αυγούστου, να αμαυρώσει τα αθλητικά ιδεώδη και να δυσφημίσει, για πολλοστή φορά, το νησί μας.

Με αφορμή την αναδημοσίευση της φωτογραφίας καθώς και την αναπαραγωγή του κειμένου-λίβελου από άλλα blogs, σας παραθέτουμε τα παρακάτω στοιχεία προς αποκατάσταση της αλήθειας.

  • Υπήρχαν ακόμα δύο σημαίες, της Γαλλίας και της Βουλγαρίας, τις οποίες το εν λόγω blog σκοπίμως απέκρυψε. Δεν επρόκειτο δηλαδή για προνομιακή ανάρτηση μίας σημαίας, αλλά για ανάρτηση όσων συμμετείχαν ή δήλωσαν ότι θα συμμετάσχουν στους αγώνες.
  • Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής Διεθνών Αθλητικών Αγώνων, η οργανωτική επιτροπή είναι υποχρεωμένη να "αναρτά" τις σημαίες των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης (ιστιοπλόων, κριτών, σκαφών κλπ).
  • Το γεγονός ότι η Τούρκικη σημαία "κατέβηκε" σημαίνει την απόσυρση του ενδιαφέροντος των Τούρκων από τους αγώνες, διότι, τελικά, δεν ήρθαν σκάφη τους.
  • Επίσης γίνεται κατανοητό ότι σημαίες που βρίσκονται στο Δημαρχείο μας δεν είναι "πρόκληση", αλλά τρόπος αναγνώρισης και ενημέρωσης των εμπλεκομένων, μιας και χώρος του δημοτικού καταστήματος είχε παραχωρηθεί, όπως και πέρυσι, στο Ν.Ο.Α.Θ. (Ναυτικό Όμιλο Ανοικτής Θάλασσας) για τις ανάγκες των ιστιοπλοϊκών αγώνων. 

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να προσβάλλεις ένα Δήμο και κατ’ επέκταση τους κατοίκους του. Προς αποφυγήν παραποίησης γεγονότων, δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και πρόκλησης παρεξηγήσεων, καλό θα είναι προηγουμένως να πραγματοποιείται διασταύρωση στοιχείων, ειδικά από ανθρώπους που χειρίζονται το διαδίκτυο.

Γραφείο Δημάρχου,
Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων