2012/06/04

Έναρξη 1ου Διεθνούς Συμποσίου για τη Φιλοσοφία της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, στη Σκόπελο

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, το απόγευμα της Κυριακής 3 Ιουνίου, στον κήπο του Αρχοντικού «Βακράτσα» στη χώρα της Σκοπέλου, η επίσημη έναρξη του 1ου Διεθνούς Συμποσίου για τη Φιλοσοφία της Επανορθωτικής Δικαιοσύνης και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (1st International Symposium on the Philosophy of Restorative Justice and Human Rights). Η υψηλού επιπέδου επιστημονική συνάντηση των παγκοσμίου εμβέλειας ακαδημαϊκών συμμετεχόντων -στους τομείς της φιλοσοφίας του δικαίου, της εγκληματολογίας, των νομικών επιστημών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου.


Η Αντιδήμαρχος Σκοπέλου, κα. Παναγιώτα Αγγελέτου, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών, ευχαρίστησε τους επιστημονικούς υπευθύνους κα. Βάσω Αρτινοπούλου (καθηγήτρια εγκληματολογίας και πρώην αντιπρύτανι του Παντείου Πανεπιστημίου) και Dr. Theo Gavrielides (ιδρυτή και γενικό διευθυντή του οργανισμού Independent Academic Research Studies), καθώς και τους συνέδρους, για την επιλογή της Σκοπέλου, ως τόπου διεξαγωγής του συνεδρίου, επιλογής που πέραν της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού, οφείλεται και στα πάμπολλα, ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους σημεία, τα οποία θα εμπνεύσουν τη δημιουργική σκέψη των  συμμετεχόντων κατά τη διάρκεια των συνεδριών.

Η Αντιδήμαρχος, κατά την ομιλία της, μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής: «Η διοργάνωση ενός τόσο σημαντικού επιστημονικού γεγονότος, παγκόσμιας εμβέλειας και κύρους, αποτελεί πρόκληση, τόσο για τους διοργανωτές, όσο και για την προβολή της Σκοπέλου παγκοσμίως. Η ανάδειξη του νησιού μας, ως προορισμού συνεδριακού τουρισμού και εν γένει ως ελκυστικού τόπου συγκέντρωσης κορυφαίων επιστημόνων, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει, ιδίως σε μια τόσο κρίσιμη εθνική και παγκόσμια συγκυρία. Ευελπιστούμε στην καθιέρωση της οργάνωσης αυτού του γεγονότος με μια τακτική περιοδικότητα και επομένως στην καθιέρωση του Διεθνούς Συμποσίου ως θεσμού στο νησί μας.»