2012/05/17

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τη Σκόπελο

Η Σκόπελος φημίζεται για την πλούσια θρησκευτική της παράδοση, καθώς διαθέτει μοναστήρια και ξωκλήσια μνημειακής αξίας, τα περισσότερα εκ των οποίων χρονολογούνται από τη Βυζαντινή εποχή. Πολιούχος και Προστάτης του νησιού είναι ο Άγιος Ρηγίνος και φέτος συμπληρώνονται 1650 έτη από το μαρτύριο του.

Με την ευκαιρία της επετείου του Αγίου Ρηγίνου, των 400 ετών από το έτος ίδρυσης της Ιεράς Μονής του Τίμιου Προδρόμου και τα 300 χρόνια από την επανίδρυση της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού, θα πραγματοποιηθούν στο νησί εκκλησιαστικές εορταστικές εκδηλώσεις.


Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος θα επισκεφθεί τη Σκόπελο το Σάββατο 19 Μαΐου με τη συνοδεία Σεβασμιότατων Μητροπολιτών:  Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνατίου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.  Ο Αρχιεπίσκοπος μετά της Σεπτής Συνοδείας του, θα επισκεφτεί  τις Ιερές Μονές Τίμιου Προδρόμου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και την Ευαγγελίστριας Σκοπέλου.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο Μακαριότατος θα χοροστατήσει την Κυριακή 20 Μαΐου στην Ιερά Μονή Αγίου Ρηγίνου Σκοπέλου και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της Εκθέσεως Αγιογραφίας "ΜΙΑ ΔΟΞΑ, ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ: από τις απαρχές της Ορθόδοξης Αγιογραφίας στη συντήρηση των φορητών εικόνων και ξυλογλύπτων" στο Πολιτιστικό Κέντρο Γεωργάρα, υπό τον Μακαριότατο.

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ανήμερα των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, θα τελεσθεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Παρεκκλήσιον Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Ενορίας Γλώσσης Σκοπέλου και το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος και η συνοδεία του θα αναχωρήσουν από το λιμάνι της Γλώσσας με προορισμό τον Βόλο.